HODOČAŠĆE DJEČJEG ZBORA I MINISTRANATA U KRAŠIĆ

Već tradicionalno, po završetku nastavne godine, naš dječji pjevački zbor i ministranti odlaze na zahvalno hodočašće. Ove godine odabrali su Župnu crkvu presvetog Trojstva u Krašiću. Krenuli su na putovanje u ponedjeljak, 1. 7. 2024.  u jutarnjim satima i stigli u Krašić oko 11 sati.  Vlč. Ivan Vučak dočekao ih je pred crkvom, poželio im dobrodošlicu i pokazao predivno uređen okoliš crkve s postajama Križnog puta.

Mali hodočasnici su se najprije odmorili i okrijepili, a zatim su krenuli u crkvu gdje su prisustvovali svetoj misi koju je predvodio njihov župnik, vlč. Josip Vidović. Pjevanje na misi animirala je učiteljica Štefanija Šarec i Matej Mlinarić. U homiliji je vlč. Vidović djeci lijepo približio mučenički život blaženoga Alojzija Stepinca i naglasio njegove zasluge za očuvanje vjere Hrvata u vremenu komunizma. Nakon svete mise časna sestra je djeci pričala o životu blaženoga Alojzija Stepinca od djetinjstva, svećeništva, montiranog sudskog procesa, zatočeništva i smrti.  Nakon toga im je pokazala spomen-sobu i prostor u kojem je Nadbiskup živio kada je bio u kućnom pritvoru. Taj obnovljeni župni dvor sada se zove „Spomen-dom bl. Alojzija Stepinca“.

U popodnevnim satima djeca su uživala u igri na otvorenom i druženju u parku pored crkve. Putovanje autobusom bilo je, kao i uvijek, zanimljivo, praćeno radosnim pjevanjem i pošalicama. Putnici su se svojim domovima vratili oko 18 sati, puni lijepih dojmova i uspomena te srca puna zahvale dragome Bogu za blaženika Alojzija Stepinca, kao i župnika Vidovića, koji im je omogućio ovako lijepo hodočašće.